Zo vindt Karolientjes kwaadheid een uitweg op papier.
De aanleiding een slechte toets.
Bij het lezen van die woorden valt de juf
haar mond open. Geluid komt er niet.
Strenge juffen vind ik eng.
Vriendinnen overstuur nog erger.
Om Karolientje op te beuren
herhaal ik stiekem op een briefje:
DE JUF IS EEN KOE
Wat zullen we in de speeltijd lachen
om het herkauwen van die woorden.
Een hand grist het briefje weg.
De juf roept rood:
Dat Karolientje kwaad was, kon ik begrijpen
maar jij hebt geen reden om dit te schrijven.
Straf en een agendanota.
Karolientje had het mis.
Koeien zijn lief,
juffen oneerlijk!
* naar waargebeurde feiten