Het is hoogwater in de kamer
waar anonieme namen
kwamen zonder echt te zien
hoe zij de muren kleurden.
Hoe konden zij weten
dat ruimte nooit vergeet
waar tijd aan is voorbij gegaan.
Zijzelf zo vluchtig
zo en passant.
Hoe konden zij weten
dat vlak nadien
de dijken braken.