Welke stap maakte het verschil.
Het afstapje van de trein
of eerder nog toen ik de punt,
die eerder een komma was, zette
achter mijn eerste zin.
Of was het dan toch dat eerste liefje
dat eens de bons voorbij
de vloek uitsprak:
het zal jou nooit lukken.
Op welke stap keer ik terug
naar het droge.