Novemberpoëzie - dag 9 - Hechting

9 nov. 2020 · 20 keer gelezen · 1 keer geliket

Ik hecht me aan de tijd

die weerhaken splijt

in de weg tussen ons.

                                  Ik wil glijden in haar bedding.

                                      Twee kinderen verblijd door de redding,

                                           rijten de tijd open,

                                               zoeken holen in haar bast.

                                                   Een schuiloord dat zwijgt

                                                       over verdrijving uit het Paradijs.

 

Ik hecht me aan de tijd

die weerhaken splijt

tussen ons beide.

Spijt beklijft om wat ademt en leeft

en een eigen richting heeft,

soms ver van die van mij.

Zo glijd ik weg 

telkens wanneer de grote wijzer

daalt naar zes.                        

 

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

9 nov. 2020 · 20 keer gelezen · 1 keer geliket