Novembervers 2 (tweede poging: Een gedichtje niet voor maar door de Sint)

25 nov. 2022 · 4 keer gelezen · 0 keer geliket

Bestheilig Man,

Strikt genomen bent u mijn baas
Ik ben steeds bisschop gebleven 
Nu op het feest van Sinterklaas
Wil ik u dit pakje geven

Hopelijk gaat u niet denken
Hoe haalt die man het in zijn hoofd?
Om mij dat te willen schenken
Heeft hij mij dat dan ooit beloofd?

Al eeuwen steekt het mij tegen
Als man die tabberd te dragen
Hij gaat ook steeds zwaarder wegen
Ik ga daarom  mijn kans wagen

En schenk u graag dit wit kostuum
Hang nu uw kleed maar aan de haak
Beslis dat in perpetuum
Wij ons kleden naar eigen smaak

 

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

25 nov. 2022 · 4 keer gelezen · 0 keer geliket