Een liefdesgedicht schrijven kan met wat
voor de hand liggend is. Een stukje huid.
Waar inktlijnen een spoor trekken
van je linker- naar je rechterkamer
als een brug over de Styx. Hier lopen
twee broers tussen leven en dood.
Een kant kiezen lukt jou niet.
Ik denk ook aan dat negatief
van een Melkweg op je dij.
Door mij romantisch bestempeld.
Voor jou misschien een schandvlek.
Nee, een liefdesgedicht schrijft zich niet
zomaar en is bovendien veel
te persoonlijk dus houd ik het hierbij:
Kom veilig thuis.