Stadsdichteres
Burgervader der Koekenstad
Aan jou richt ik vers en bede
Wat was er dan wat zij niet had
De dichters zijn ontevreden
Ik ben niet zo erg blij vandaag
Al was jouw ontvangst een traktaat
Ik kwam en kom hier echt zeer graag
Het moest gebeuren vroeg of laat
Antwerpen blijft een mooie stad
Zonder verzen op de toren
Krijg jij van mij nu ook eens wat
Een petje met ezelsoren
Jij krijgt hierbij ook nog de kans
Maak goed wat er fout is gegaan
Zeg het hen Bart met zwier en glans
Opdat zij weer aan ‘t dichten slaan