moeders verjaardag
dient nu om mijn reiskoffer
open te krijgen
bij het inpakken -
zand van Bali zat nog
in het schoenenvak
nog voor ik weg ben
verlang ik al weer naar huis
oost west thuis best
ik ga op reis
en ik neem mee…
deze keer geen spel
de poes blijft thuis
stiekem ben ik jaloers op haar
nietsdoen in de mand
ik mis mijn vliegtuig
altijd dezelfde droom
waardoor ik slecht slaap
voor vertrek zitten
we een minuut op de bank
schijnt zen te zijn
Paspoort, ticket, geld?
Als iedereen luid ‘ja’ roept,
trek ik de deur dicht
uit het treinraam
raast het leven voorbij
dat ik achterlaat
na het inchecken
koop ik snel nog een thriller
met dubbele moord