Sterren in haar ogen
en egels in haar tuin:
zij heeft heel wat te bewonen.
Een hart ook.
Te groot voor één,
of twee
of
Neem me mee, spreekt ze.
Ergens waar zon en warm
en veilig vooral.
Ik hoor de trilling in haar stem
bij dat laatste woord
en zie haar in een verre straat
op het terras van een Italiaans café.
Hoe zij steeds weer stil en eenzaam
elegant roert met haar cucchiaino
in de perfecte cappuccino.
Later zal zij een schuimmachine kopen
en hopen op gezellig geluk
in theelepeltjeshouding.
Neem me mee, zwijgt ze
in haar te grote bed vol prikkende egels.