Portretpoëzie - voor T

29 sep. 2020 · 3 keer gelezen · 0 keer geliket

Ik zou kunnen schrijven over haar ivoren huid en ogen als parels

en dan een vergelijking maken met een elf.

Lachen zou ze hiermee

en heel erg volgende zin beamen.

Mens zijn is al complex genoeg.

Zie haar, tussen verhuisdozen, hopen

met houden, weg en misschien voor ooit nog een keer.

Een leven raakt zo overvol als je de kier niet sluit

voor rommel.

Boekdelen vol verhalen in haar hoofd: over hoe het leven scheeftrekt

of de mensen erin.

En dan daartussen slalommen.

Het resultaat ervan in de laatste doos

met daarop in drukletters: MEDAILLES.

Niet zelden één in de vorm van een blauwe plek.

Na lang aarzelen dan toch ‘houden’,

maar dan in de kelder of

om de kieren te stoppen.

Zo komt elk nieuw huis

met betere isolatie.

 

 

 

 

 

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

29 sep. 2020 · 3 keer gelezen · 0 keer geliket