Ik heb een idee!
vloedt ze met de golven mee.
Een hoofd dat welt en bolt.
Het holt zichzelf net niet voorbij.
Zij kreunt onder dagen lang en talrijk
als unicolore zandkorrels.
Dus kleurt zij een handvol zand
en nog één en nog
tot een regenboog die zij bewaart
in potjes op haar vensterbank.
Pas als de zon groot en oranje
en diep in zee
vertraagt haar hoofd
en ebt zij stil
met de golven mee.