Tip van de week

25/05: 'Frisse Berglucht' van MCH

Dieter De Schutter is een illustrator uit Antwerpen. Hij hanteert voor zijn illustraties een heldere en dynamische beeldtaal. Zijn tekeningen nodigen de toeschouwer uit om een stapje dichterbij te zetten zodat hij elk tafereel kan doorgronden. Zijn werk heeft meerdere prijzen gewonnen, waaronder 'Purple Island' van Nami Concours 2021 in Zuid-Korea. In de zomer van 2019 ging hij mee op schrijfresidentie met Vlaams-Nederlands Huis deBuren.

Dieter is één van de kunstenaars van het Writing Apart Together Lab, ofwel het WATLAB, een collectieve creatieve experimenteerplek voor literaire makers in Hoboken. Op vrijdagavond 3 juni presenteren de elf residenten van het LAB recent werk, work in progress en in het oog springende creaties uit de lockdowns. 


Dieter De Schutter
tipt deze week 'Frisse Berglucht' van MCH

"Het is heerlijk om door het account van MCH te scrollen. Elke tekst is vergezeld van een illustratie met een unieke tekenstijl. De digitale uitvoering is speels en wordt gesierd door eenvoud. De illustratie bij ‘Frisse Berglucht’ is geen letterlijke interpretatie maar zet een juiste toon: luchtig en een tikkeltje absurd. 

MCH neemt je mee in het verhaal door speelse en humoristische vergelijkingen die onmiddellijk een herkenbare sfeer scheppen. In deze beknopte tekst volgt de lezer de zintuiglijke beleving van het hoofdpersonage. Het geheel heeft een vlot tempo en een verrassende spanningsopbouw. Elke zin is bewust gekozen om net voldoende info te geven zodat je als lezer stapsgewijs het verhaal kan kaderen. 

MCH maakt zeker nieuwsgierig naar meer."