gisteren las ik over zwarte melk en do not go gentle in that good night
gedichten van genieën / het genie en het gedicht
ik ben maar een potsierlijke prutser en drink minder dan Dylan
in de Seine springen op mijn vijftigste ben ik ook niet van plan
(voetnoot: ik heb per slot van rekening WO II niet meegemaakt)
mijn onhandig gekribbel voelt alsof het alter-ego braakt
er is zoveel dat ik niet kan
elke dag doe ik een Deckwitz - en ademhalingsoefening
helaas heb ik geen filmblik, wel een fototoestel en blikjes ravioli
wat ze ervan vinden interesseert me geen zier
vanaf nu hou ik me nog uitsluitend bezig met wetenschapsbeoefening
daar kan je ook Nobelprijzen mee winnen
eergisteren las ik over geen klote, geen donder, geen reet
en een tuinman met een alibi en een paars skipak
mijn fantasie laat me - net als de seksuologe - in de steek
Ooh, ooh kijk!! naast het leeggoed ligt nog een dennentak
morgen is er nog zoveel te lezen en te drinken
dat wordt vast een geweldige dag
misschien gaat het over metseldrang, klaplongen en waterbestendigheid
of geheimen die onderweg zijn
waarschijnlijk ben ik dan weer van slag
ook teveel sigaretten en Guinness
zo dadelijk komt Oma hier zelfgemaakte zoete aardappelsoep eten
ik hoop dat ze die lekker vindt en
vraag me plots af waarom Andy z’n clubje niet ‘the supermarket’ noemde i.p.v. ‘the factory’