Wil de razzia's

verf ed
12 mrt. 2024 · 9 keer gelezen · 0 keer geliket

'Wil' de prachtige film over de razzia's in de de oorlogsjaren 40-45  die in samenwerking met de Antwerpse politie werden  uitgevoerd  in de Antwerpse joden buurt. 


Daar wil ik het niet over hebben.
Maar wel over de razzia's die door de Antwerpse politie werden uitgevoerd in de Antwerpse homo cafés / bars. Onder invloed van het dominante socialistische  stadsbestuur.
 Tot ongeveer de jaren 1975. Ik heb er enkelen meegemaakt in populaire homo cafés.
Met veel agressie en arrogantie werden volwassen mannen, door vooral de toenmalige BOB, in samenwerking met de Antwerpse politie, geslagen en vernedert. Men werd behandeld als criminelen.

Op het sint jansplein werden het openbare wc gesloten, in de openbare wc in het stadspark schuilden politieagenten in de gesloten wc hokjes om iedere homo beweging te bestraffen. De befaamde gentse socialistische advocaat piet van eeckhaut verhinderde bijna de   eerste openbare homomanifestatie georganiseerd door "de rooie vlinder" in het Floraliapaleis Gent.

De sosialistische burgemester bob cools stuurde de rijkswacht naar een vreedzame alternatieve radio centrale. 

De organisatoren van die mensonwaardige razzia's zijn nog altijd in leven, nog nooit aangeklaagd. 
MISSCHIEN KAN DAAR WEL EENS EEN FILM OVER GEMAAKT WORDEN.
Het was een van de redenen waarom ik eind de jaren 70tig een militante  sociale ontmoetingsplek heb gecreëerd café CRISTOPERSTREET vanschoonhovenstraat.
Het belangrijkste was, niemand werd uitgesloten.  

 

* Tegenwoordig slaat een Leuvens socialistische top politicus regelmatig nationalistische praat uit. Een zatlap die tegen drugs is. Een nationalistische socialist. Hoe ongeloofwaardig  kan men zijn.  

FOTO GALLERY verf ed

https://www.2dehands.be/q/verf+ed+/

 

Geraakt door deze tekst? Maak het hartje rood of deel de woorden met je vrienden.

Zo geef je mee een stem aan de woorden van deze schrijver.

verf ed
12 mrt. 2024 · 9 keer gelezen · 0 keer geliket